25.7.06

Helsingin Sanomat 25.7.2006

Kauppatorilla ahkeroi nyt uuttera taskuvarasliiga

Helsingin Kauppatorilla liikkuu poliisin mukaan nyt ahkera taskuvarasliiga. Rikoskomisario Petri Juvonen kertoo, että viime viikon lopulla torin asiakkailta vietiin 20–25 lompakkoa.

"Kyllähän näitä tässä pyörii. Viime viikolla ainakin yhdeltä vanhemmalta mieheltä lähti lompakko", tietää vaimonsa vihanneskojulla päivystävä Jouni Matero, joka on itsekin virkavapaalla oleva poliisi.

Helsingin poliisi on nyt saanut Kauppatorin varkaista kiinni kaksi.

"Molemmat ovat noin 20-vuotiaita romanialaisia. Toinen on mies, toinen nainen. Vielä kaksi 20–25-vuotiasta naista on saamatta kiinni", Juvonen kertoo.

Ensimmäisen varkaan poliisi nappasi perjantaina itse teosta Kauppatorilta ja toisen tuntomerkkien perusteella lauantaina Rastilan leirintäalueelta.

"Juu, siellähän ne asuvat isossa leirissä", osaa kertoa 21 vuotta torilla koruja myynyt Hannu Leskinen.

Myös poliisi epäilee Helsingin keskustassa viime aikoina tavattujen itäeurooppalaisten kerjäläisten ja Kauppatorin taskuvarkaiden asuvan samassa paikassa, muttei ole varma, kuinka läheiset siteet ryhmällä toisiinsa on.

"Minun käsitykseni on se, että taskuvarkaat ja kerjäläiset ilmestyivät katukuvaan samaan aikaan", Juvonen sanoo.

Kauppatorilla varkaisiin on niin totuttu, että monet tunnistetaan jo kasvoista.

"Kun he tulevat tänne, sana kulkee nopeasti", Leskinen kertoo.

"Kassoja kyttäävät. Viime viikollakin tuossa norkoili kaksi äijää, kun purimme kojua", Matero kertoo vihanneskojultaan.

Kahvia myyvästä naapuriteltassa tiedetään, että joku oli vastikään menettänyt koko päivän kassansa varkaille.

"Minunkin tyttäreltäni vietiin reppu, kun kojua kasattiin", Matero sanoo.

Lähde

1 kommentti:

Mikko Ellilä kirjoitti...

Kulttuuri rikastuu myös Turussa:Rähinöinti työllisti poliisia Auransillan ympäristössä
Turun Sanomat

Auransillan ympäristössä sattuneet pahoinpitelyt tuottivat poliisille poikkeuksellisen paljon töitä perjantain ja lauantain välisenä yönä. Alueella nujakoitiin moneen otteeseen isolla joukolla, minkä seurauksena poliisi otti kiinni 11 henkilöä.

Tilanne alkoi kiristyä kello 23 jälkeen Paavo Nurmen patsaan ympäristössä, jossa somalitaustaiset nuoret miehet kävivät useaan otteeseen ohikulkevien kimppuun. Hyökkäysten kohteeksi näyttivät joutuvan erityisesti kaljupäiset nuoret miehet.

Paikalla oli tilanteen ollessa kireimmillään lähes kymmenen poliisipartiota ja kolmisenkymmentä järjestysmiestä. Sekasortoisessa tilanteessa väkijoukosta lensi vielä lasisia olutpulloja muutamaa poliisia ja järjestysmiestä kohti, mutta ne eivät aiheuttaneet kenellekään vammoja.

Mantun grillin ympäristössä on nähty viime öinä useita pahoinpitelyitä, joissa on ollut osallisena ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä. Esimerkiksi torstain ja perjantain välisenä yönä joukkio pahoinpiteli olutravintola Apteekin edustalla nuorta miestä lyöden häntä kasvoihin ja jatkaen pahoinpitelyä potkien uhrin kaaduttua maahan. Joukkio käyttäytyi uhkaavasti myös tilanteeseen sanallisesti puuttuneita sivullisia kohtaan.