21.7.06

Länsiväylä 21.7.2006

16-vuotias pahoinpideltiin ja ryöstettiin

Kimmo Frisk (16) pahoinpideltiin ja ryöstettiin kotonaan Kilon Kypäräkujalla sunnuntai-iltana. Nuorten, Friskin arvion mukaan noin parikymppisten, miesten mukaan lähti tietokone, kännykkä ja pojan lompakko. Frisk oli tapahtumahetkellä yksin kotona ja sai lieviä vammoja.

– Pelailin tietokoneella, kun ovelle koputettiin. Kun avasin oven huomasin, että nyt ei näytä tutulta porukalta, Frisk kertoo.

Kolmen miehen porukassa oli yksi ulkomaalaistaustainen henkilö ja kaksi suomalaista. Frisk perääntyi ja yritti sitten tönäistä yhtä tunkeutujista päästäkseen pakenemaan, muttei onnistunut.

– Joku heistä sanoi, että anna kännykkä tai ammun, Frisk kertoo.

Poika ehti näpytellä kännykkään 112, viskasi puhelimen pöydän alle ja jätti linjan soittamaan toivoen, että joku hälytyskeskuksessa kuulisi puhelun. Tunkeutujat löysivät puhelimen kuitenkin ensin.

Miehet repivät lankapuhelimen seinästä ja kaatoivat Friskin olohuoneen lattialle, jossa yksi miehistä piteli häntä aloillaan jalka selän päällä. Muut etsivät kodista varastamisen arvoista tavaraa.

Miehet lähtivät pois noin kymmenen minuutin kuluttua.

– Ne sanoi, että odota siinä viisitoista minuuttia, sitten voit jatkaa elämää. Ne uhkaili, että jos tästä tulee poliisijuttu niin tullaan isommalla porukalla.

Frisk soitti poliisit naapurista miesten lähdettyä. Myös pojan mökille Keski-Suomeen lomaa viettämään lähteneet vanhemmat palasivat kiireesti kotiin.

Yksin kotona

Frisk sai kahakan yhteydessä kengästä huuleen, polveen haavan ja naarmuja ympäri vartaloa. Miehet pakenivat paikalta polkupyörillä ja tapahtuneelle on kolme silminnäkijää.

Poliisi saapui paikalle vasta kolmen vartin odottelun jälkeen, koska odotti samalla tiellä väärän talon edessä. Aluehälytyskeskuksessa oli todennäköisesti sotkettu pojan ikä ja talon numero. Poliisin mukaan lähti tapahtumapaikalta esimerkiksi irtirevitty lankapuhelin, josta etsitään sormenjälkiä.

Mutta mistä miehet tiesivät, että Frisk oli yksin kotona?

– Vanha tyttöystävä on uhannut kostavansa. Se kävi eilen täällä ja näki, että olen yksin kotona. Internetin messengerissä joku nimimerkki Tuukka uhkaili eilen, että tulevat hakkaamaan, Frisk kertoo.

Poliisin väkivaltaosasto tutkii tapausta ryöstönä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=94524