8.10.05

Kaleva 7.10.2005

Kolmelle syytteet joukkoraiskauksesta Oulussa

Oululaisen naisen joukkoraiskauksen käsittely alkoi torstaina Oulun käräjäoikeudessa. Törkeästä raiskauksesta on syytettynä kolme sudanilaista miestä. Poliisi pidätti syytetyt kesäkuussa pian raiskauksen jälkeen. 19-, 26- ja 29-vuotiaat miehet ovat olleet vangittuina pidätyksestä lähtien. Syyttäjä vaatii törkeästä raiskauksesta ja vapaudenriistosta kahdelle miehelle yli kolmen vuoden vankeusrangaistusta ja yhdelle runsaan kahden vuoden vankeusrangaistusta.

Miesten epäillään raiskanneen ja pahoinpidelleen useita kertoja 31-vuotiaan oululaisnaisen. Joukkoraiskauksen uhriksi nainen joutui yksityisasunnossa. Ravintolaillan päätteeksi nainen huomasi olevansa vieraassa asunnossa, jossa hänet raiskattiin kello kahden ja 9.40:n välisenä aikana.

Poliisi pääsi syytettyjen jäljille, kun nainen onnistui pakenemaan asunnosta ikkunan kautta ja hälytti poliisin. Poliisin mukaan on mahdotonta sanoa, oliko nainen huumattu esimerkiksi tyrmäystippojen avulla.

Oikeudenkäynnille on varattu aikaa kaksi päivää. Torstaina kuultiin asianosaisten näkemykset syytöksiin, perjantaina vuorossa on todistajien kuuleminen ja osapuolten loppulausunnot.

Lähde

Ei kommentteja: