9.10.05

Helsingin Sanomat 9.10.2005

Kajaaniin palkataan rasismityöntekijöitä


KAJAANI. Kajaanissa kitketään rasismia nyt tosissaan, jotta viimeaikaiset kahakat eivät toistuisi. Kaupunkiin perustetaan rasismin vastainen verkosto ja palkataan kaksi uutta työntekijää tekemään asennekasvatusta työpaikoilla ja kouluissa.

"Jos rahoitushakemuksemme hyväksytään, palkkaamme kaksi henkilöä. Toinen lähtee yritysmaailmaan kouluttamaan ja muokkaamaan työnantajien asenneilmastoa, jotta maahanmuuttajien olisi helpompi päästä sisään. Toinen taas keskittyy nuorten maahanmuuttajien ohjaamiseen yhteiskuntaan sijoittumisessa sekä opettajien ja oppilaiden kouluttamiseen. Luentopyyntöjä on tullut paljon", kertoo kotouttaja Kirsi Jurvansuu Kainuun monikulttuurisesta toimintakeskuksesta Monikasta.

Rasismin vastaista verkostoa varten kootaan yhteen kansalaisjärjestöt ja muut toimijat tämän kuun lopulla pohtimaan, miten kaupungista tehdään aidosti suvaitsevainen.

Loppukesästä tehty hyökkäys etniseen pitsa- ja kebabravintola Istanbuliin ja sitä seuranneet tappelut suomalaisten ja maahanmuuttajien välillä ovat puhuttaneet Kajaanissa koko syksyn.
Istanbulin omistaja jätti kaupungin ja uusi kurditaustainen ravintolanpitäjä vaihtoi nimen Ravintola Kajaanin Pariisiksi.

Lähde
-----------------


Toimituskunta kehottaa vertaamaan ylläolevaa tämän blogin muuhun sisältöön. Kukaan ei liene nähnyt vastaavia valistushankkeita maahanmuuttajien harjoittaman väkivallan vähentämiseksi?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen sivulle kommentoinut aikaisemminkin ja antanut positiivista palautusta. Ensimmäinen negatiivinen palaute tulee siitä että: Kyllä, maahanmuuttajien harjoittamaa väkivaltaa vastaan järjestetään jatkuvasti operaatioita yms. Ymmärrän kyllä tuohtumuksenne asiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, maahanmuuttajien harjoittamaa väkivaltaa vastaan järjestetään jatkuvasti operaatioita yms.

Sepä hyvä. Annetaanko maahanmuuttajille asennekasvatusta.