7.9.08

Iltalehti 7.9.2008

Kaahari yritti ajaa poliisien päälle

Vuonna 1972 syntynyt ulkomaalainen mies yritti ajaa lauantai-iltana häntä pysäyttämässä olleiden poliisimiesten päälle.


Poliisi yritti pysäyttää vaarallisia ohituksia tehnyttä ja ylinopeudella ajanutta autoa Valtatie 5:llä Hirvensalmen Lahnaniemen kohdalla. Kuljettaja ei noudattanut poliisin pysäytysmerkkiä ja ajoi poliisipartioiden ohi jopa yli 150 km/h nopeudella.

Autolle oli hetkeä aiemmin mitattu tutkalla 159 km/h nopeus. Ajoradalla seisseet poliisimiehet joutuivat hyppäämään ohi kiitäneen auton edestä sivuun. Tieosuudella on 100 km/h nopeusrajoitus.

- Piti vain näyttää pysähtymismerkkiä ja hypätä saman tien alta pois. Kyllä se jälkikäteen sykettä nosti, kertoi toinen pysäytystä yrittäneistä poliiseista, ylikonstaapeli Seppo Tompuri.

- Kahdella laitteella mitattiin. Ei mennyt montaa minuuttia, kun Viron kilvissä ollut Ford Mondeo tuli näkyviin. Lukemat koko ajan vain kasvoivat, kun se lähestyi meitä. Se ei aikonutkaan pysähtyä missään vaiheessa, Tompuri kuvaili.

Ainoa vaihtoehto oli hypätä kiireesti sivuun. Tompurin mukaan se kävi enemmänkin alitajuisesti.

- Kun auto tulee sataakuuttakymppiä, se tulee aika äkkiä. Vaikea on arvioida, kuinka läheltä se meni. Minkäänlaista väistöliikettä kuljettaja ei tehnyt. Viitostiellä on siinä kohdassa vain kaksi kaistaa. Auto ei millään tavoin mennyt vastaantulevien puolelle väistääkseen.

Kuljettaja pakeni paikalta. Hänen käyttämänsä ajoneuvo löytyi Merrasmäentieltä tyhjänä. Kuljettajaa etsittiin lähialueilta usean partion voimin ja hänet löydettiin iltayhdeksän maissa Hietasesta. Hän oli alkoholin vaikutuksen alaisena.

Poliisi tutkii tapausta alustavasti murhan yrityksenä ja törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Epäilty on pidätetty.

Lähde

Ei kommentteja: