26.10.06

Kaleva 25.10.2006

Kovimmista syytteistä luovuttiin Kajaanin pizzakahakassa

Kajaanin rasistiseen maineeseen kesällä 2005 nostanut pizzakahakka oli mahdollisesti julkisuudessa esiintyneitä tietoja lievempi. Kaksipäiväisen oikeuskäsittelyn päätteeksi kihlakunnansyyttäjä Ilpo Lehto vaati vain kahdelle suomalaismiehelle ja neljälle maahanmuuttajamiehelle tuomiota pahoinpitelystä.

Syyttäjä ajoi alun perin useiden pahoinpitelysyytteiden lisäksi syytettä viidelle suomalaismiehelle törkeästä julkisrauhan rikkomisesta, mutta oikeudessa viimeisenä kuullut kaksi 15-vuotiasta nuorukaista todistivat tappelun tapahtuneen pizzerian ja viereisen ravintolan pihamaalla. Jotta julkisrauhan rikkominen olisi tapahtunut, niin tappelun olisi pitänyt ainakin alkaa pizzerian sisältä.

Pizzeriassa ennen tappelua ruokailleet kaverukset olivat nähneet poistuessaan miesjoukon olevan nokkapokkasilla pizzerian ja ravintolan välimaastossa. Tappelun jatkuessa suomalaiset osapuolet olivat hakeneet viereisestä pubista biljardimailoja apuvälineiksi.

Maahanmuuttajat puolestaan olivat turvautuneet tuoleihin, joilla he olivat todistamassa olleiden poikien mukaan yrittäneet puolustautua iskuilta. Yhtä suomalaismiestä oli isketty takaapäin tuolilla, mutta toinen nuorista todistajista kertoi sen tapahtuneen ilmeisesti siksi, että lyöjä halusi suojella maassa maannutta kaveriaan.

Oikeudessa kuullun neljän maahanmuuttajavastaajan ja yhden ravintolassa asioineen todistajan mukaan tappelu olisi alkanut pizzerian sisällä. Sitä vastaan soti oikeudessa istunnon lopuksi kuullun lisäksi se, että ravintolan kalusto ei ollut merkittävästi rikkoontunut.

Huomattava osa keskiviikkona oikeudessa kuulluista todistajia oli joko muistamattomia tai tietämättömiä tapahtumista. Kaikki syytetyt kiistivät viimeiseen saakka syyllistyneensä mihinkään rikolliseen toimintaan. Mikäli joku oli väkivaltaa käyttänyt, niin siihen oli turvauduttu hätävarjelutilanteessa.

Kajaanin käräjäoikeus antaa asiassa kansliapäätöksen 21. marraskuuta.

Lähde

Ei kommentteja: