26.10.06

Helsingin Sanomat 26.10.2006

Laaja veronkierto toi ravintoloitsijalle vankeutta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi torstaina vantaalaisen Dinero Rajanin, 40, laajasta veronkierrosta, kirjanpitokikkailusta ja pimeästä palkanmaksusta helsinkiläisravintoloissa kolmeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen ja viideksi vuodeksi liiketoimintakieltoon.

Lisäksi hän joutuu maksamaan verottajalle noin 525 000 euroa vahingonkorvauksia.

Rikokset tapahtuivat malmilaisravintola Tillikassa ja etelähaagalaisessa Frendissä 1999–2003. Dinero Rajan on omistanut ravintoloiden taustayhtiöiden koko osakekannat ja ollut niiden hallitusten varsinainen jäsen.

Ravintolat nollasivat kassakoneiden ilmoittamat myyntimäärät yleensä kerran kuukaudessa, jolloin osa myynnistä jäi pois kirjanpidosta. Ohimyynnistä saaduilla rahoilla maksettiin työntekijöiden palkkoja pimeästi.

Oikeuden mukaan Rajan siirsi taloudellisessa ahdingossa noin 170 000 euroa Intiaan velkojien ulottumattomiin, minkä vuoksi hän syyllistyi törkeiden veropetosten ja kirjanpitorikosten lisäksi törkeään velallisen epärehellisyyteen.

Käräjäoikeus tuomitsi myös 41-vuotiaan helsinkiläismiehen törkeästä veropetoksesta ja kirjanpitorikoksesta vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Tuomittu käytti yhdessä Rajanin kanssa tosiasiallista määräysvaltaa ravintolatoiminnassa.

Myös ravintolapäällikkönä toiminut 47-vuotias vantaalaismies tuomittiin avunannosta törkeään veropetokseen ja kirjanpitorikokseen kahdeksaksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Lähde

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Vaimoaan+17+kertaa+puukottanut+j%C3%A4i+ilman+rangaistusta/1135222601509

Vaimonsa surmannut somalialaissyntyinen Hashi Ahmed Hamad, 33, sai tuomion murhasta Helsingin käräjäoikeudessa perjantaina. Oikeus ei kuitenkaan tuominnut miestä rangaistukseen, koska hän oli tekohetkellä syyntakeeton.

Tuomittu ei silti päässyt vapaaksi. Terveydenhuollon oikeusturvakeskus on määrännyt miehen omasta tahdosta riippumattomaan hoitoon.

Veriteko tapahtui Töyrynummentiellä Helsingin Suutarilassa arkipäivänä kello 15:n jälkeen kevättalvella 2006.

Pariskunnan 1,5-vuotias poika joutui seuraamaan rattaistaan, kun tuomittu löi hänen 27-vuotiasta äitiään puukolla 17 kertaa eri puolille kehoa. Ulkomaalaistaustainen nainen kuoli kolmeen iskuun, jotka lävistivät hänen sydämensä, keuhkonsa ja maksansa.

Oikeuden mukaan uhri menetti henkensä erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Lisäksi rikos oli oikeuden mukaan myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Naisella ei ollut mitään mahdollisuutta puolustaa itseään, eikä hänellä ollut syytä odottaa hyökkäystä.

Mies oli ostanut murha-aseen samana päivänä. Käräjäoikeus luonnehti miehen murhamotiivia harhaiseksi.

Tuomittu ei asu vakituisesti Suomessa. Hänen virallinen asuinmaansa on Britannia.

Anonyymi kirjoitti...

Ajoi tutun yli autolla - tapposyyte
1.11.2006 19:07

Kuopion käräjäoikeudessa luettiin keskiviikkona syytteet 41-vuotiaalle miehelle, joka ajoi toisen miehen kuoliaaksi heinäkuussa Kuopiossa.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään yhdeksän vuoden vankeustuomiota taposta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mies ajoi kerrostalon parkkipaikalla 37-vuotiaan miehen yli 25. heinäkuuta Kuopion Rypysuontiellä. Ajaja poistui paikalta, mutta hänet otettiin kiinni myöhemmin yöllä. Syytetty kiisti tapon, mutta myönsi kuolemantuottamuksen ja liikenneturvallisuuden vaarantamisen.

Ei saanut kutsua kylään

Ajaja tunsi uhrin. Miehet olivat puhuneet puhelimessa keskenään päivän aikana. Teon motiivista ei ole varmaa tietoa. Vainajan lesken mukaan tekoon saattoi vaikuttaa se, ettei syytettyä ollut kutsuttu vierailulle heidän asuntoonsa, jossa oli kylässä tuttavia.

Mies on tuomittu Suomessa aiemmin kahdesta törkeästä pahoinpitelystä.

Käräjäoikeus antaa jutussa päätöksen 14. marraskuuta.

STT

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200611015316014_uu.shtml

Ei kutsua juhliin - ajoi sukulaisensa yli
2.11.2006 7:42

Silminnäkijöiden mukaan mies kaasutti suoraan uhrinsa päälle.

41-vuotias kiinteistönhoitaja kuunteli tyynenä tapposyytettä asianajajansa Seppo Kolarin vieressä.

41-vuotias kiinteistönhoitaja raivostui, kun hän ei saanut kutsua sukulaismiehensä juhliin. Rähinä päättyi karusti: mies ajoi sukulaisensa kuoliaaksi.

Nyt miehelle vaaditaan vähintään 9 vuoden vankeusrangaistusta taposta. Asian käsittely alkoi eilen Kuopion käräjäoikeudessa.

Kohtalokas törmäys tapahtui viime heinäkuun lopulla Kuopion Rypysuolla, Puijon pohjoispuolella sijaitsevalla asuntoalueella. Yhteen asuntoon oli kokoontunut joukko Myanmarista eli entisestä Burmasta vuonna 2000 Suomeen tulleita ihmisiä juhlimaan yhdessä.

Kun syytetty oli soittanut juhlapaikan perheen isälle ja kuullut taustalta monien yhteisten tuttujen ääniä, hän oli suuttunut siitä, ettei häntä ollut kutsuttu mukaan.

Syytetty pitää vahinkona

Vaimonsa estelyistä huolimatta juhlien järjestäjä otti aseekseen pitkän veitsen ja putkimaisen siivousvälineen varren ja lähti pihalle, jonne myös uhkailija saapui.

Kerrostalojen parvekkeilta tilannetta seuranneet naapurit kertoivat auton kiihdyttäneen koko ajan vauhtiaan ja törmänneen uhriin kovalla vauhdilla.

- Kuului tömähdys ja näin, kun mies lensi ilmassa polvet koukussa, kertoi tapauksen nähnyt eläkeläinen.

Syytetty taas väittää ajaneensa hiljaa pihaa pitkin ja yllättyneensä, kun sukulaismies ilmestyi yllättäen autojen välistä hänen autonsa eteen. Kiistaa on myös auton ajonopeudesta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200611025315716_uu.shtml