15.12.08

Iltalehti 15.12.2008

Bussikuski hakkasi rautatangolla
Kuski syyttää nuorukaisia

Linja-auton kuljettajan mukaan parikymppiset miehet aiheuttivat välikohtauksen itse.



YHTEENOTTO Bussikuski pahoinpiteli rautatangolla kaksi parikymppistä miestä riidan päätteeksi Helsingin keskustassa sunnuntaina aamuyöllä. (

- Osapuolten kertomukset ovat pahasti ristiriidassa, Helsingin poliisin rikoskomisario Jari Koski kiteyttää Iltalehdelle.

Kahta noin 20-vuotiasta nuorukaista rautatangolla hakannut 43-vuotias linja-auton kuljettaja syyttää Kosken mukaan välikohtauksesta kyytiin pyrkineitä miehiä.

- Kuskin mukaan miehet aiheuttivat omalla toiminnallaan välikohtauksen. Olemme kuulleet tähän mennessä miehistä toista, ja hän kiistää väitteen. Seuraavaksi tarkoitus on kuulla silmännäkijöitä, Koski kertoo.

Kuskin mukaan rautatanko on peräisin laitteesta, jota käytetään linja-auton renkaiden ilmanpaineiden tarkistamiseen.

- Kuski on kertonut, että hänellä on ollut se mukanaan ohjaamossa.

"Miehet potkivat bussia"

Välikohtaus sattui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä puoli viiden aikaan Helsingin keskustassa Elielinaukiolla bussissa 02N.

Bussin oli määrä lähteä Elielinaukiolta kohti Kannelmäkeä, mutta lähtö viivästyi, kun bussikuskin ja autoon pyrkineiden miesten välille kehittyi väkivaltaiseksi äitynyt kamppailu.

- Bussikuski sanoi toistuvasti näille nuorille, etteivät he mahdu kyytiin. Kuljettaja koitti lähteä ajamaan bussilla, jolloin miehet suuttuivat ja alkoivat hakata ja potkia bussia, tapahtumaa todistanut Marko Salmela kuvaili Iltalehdelle eilen.

- Kuljettaja pysähtyi ja toisti, ettei bussiin mahdu ja yritti lähteä ajamaan. Tämä toistui vielä kerran, kunnes hän otti kättä pidempää.

Haavoja pään alueelle

Miehet saivat iskuista verta vuotavia haavoja pään alueelle ja jäivät öiselle Elielinaukiolle.

Bussikuski puolestaan nousi takaisin autoon ja lähti ajamaan reittiään matkustajat kyydissä. Silminnäkijät hälyttivät kuitenkin pian poliisin paikalle. Kun virkavalta tavoitti bussikuskin, tämä ajoi bussilla yöreittiä aivan tavalliseen tapaan.

Kymmenisen vuotta bussikuskina työskennellyttä ulkomaalaistaustaista bussikuskia epäillään pahoinpitelystä. Miehet selvisivät ilman vakavia vammoja.

Lähde

Ei kommentteja: