10.7.06

Ilta-Sanomat 6.7.2006

Muslimilääkäri hermostui sianlihasta

Pienessä hämäläisessä terveyskeskuksessa törmättiin etnisiin ristiriitoihin, kun muslimitaustainen lääkäri teki tutkimuspyynnön työsyrjinnästä muun muassa siksi, että työpaikkaruokalan listalla oli ainoana ruokalajina sianlihaa.

Hämeen työsuojelupiiri ei löytänyt tapauksesta syrjintää, ja Heinolan kihlakunnan syyttää Erkki Karvinen teki asiassa pari viikko sitten syyttämättäjättämispäätöksen.

Lääkäri oli kuukauden ajan terveyskeskuksessa määräaikaisena. Omasta mielestään häntä kohdeltiin huonosti ja epäasiallisesti.

Lääkärin piti tulla ensimmäisenä päivänä tiettynä kellonaikana perehdyttämiskoulutukseen, mutta hän ei tullutkaan tapaamiseen, minkä vuoksi kollegalääkärin sijasta perehdyttämisen hoiti sairaanhoitaja. Tulokas koki loikkaavana sen, että hänet ottikin vastaan lääkärin sijasta sairaanhoitaja ja hän teki sairaanhoitajasta tutkimuspyynnön poliisille.

Poliisitutkinnan mukaan seuraavana päivänä sijaislääkäri käyttäytyi erittäin hyökkäävästi ja kränäsi terveyskeskuksen henkilökunnan kanssa ja väitti sairaanhoitajan suhtautuneen rasistisesti. Mies oli pari viikkoa töissä ja lopun ajan sairauslomalla. Myöskään työpaikan ruokalista ei ollut lääkärin mieleen, koska listalla ei ollut sianlihatonta ruokaa.

Syyttäjä ei löytänyt jutusta työsyrjintää eikä työturvallisuusrikosta, eikä juttu mennyt käräjille saakka.

Kihlakunnansyyttäjä Karvisen mukaan useat henkilöt voivat eri syistä joutua olemaan syömättä työpaikoillaan tai syömään omia eväitään eikä yhden ruokalajin tarjoaminen ole etnisestä alkuperästä johtuvaa työsyrjintää.

Lähde: IS 6.7.2006 [Uutinen puuttuu verkkoversiosta.]

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitähän nämä:
http://www.expressen.se/index.jsp?a=631719
http://www.expressen.se/index.jsp?a=631911

Anonyymi kirjoitti...

http://www.expressen.se/index.jsp?a=633349

Anonyymi kirjoitti...

Tuoppi, pullo ja puukko heiluivat Turun yössä

TUOMAS RIMPILÄINEN

Turussa tapahtui torstain ja perjantain välisenä yönä kolme vakavaa väkivallantekoa. Kaikki välikohtaukset sattuivat Aurakadun ravintoloissa.

Turkulaisen ravintolan vapaalla oleva järjestyksenvalvoja kohtasi ravintolassa hieman ennen kolmea miehen, jolle oli aiemmin antanut porttikiellon toiseen turkulaisravintolaan. Ulkomaalaissyntyinen mies oli suivaantunut saamastaan kiellosta ja halusi lähteä ulos ravintolasta selvittelemään välejään järjestyksenvalvojan kanssa.

Kadulle päästyään ulkomaalaismies veti yllättäen esiin puukon ja huitoi sillä runsaasti verta vuotavia reikiä järjestyksenvalvojan päähän. Tämän jälkeen tekijä pakeni paikalta harmaalla henkilöautolla.

Järjestyksenvalvoja kuljetettiin sairaalaan, mutta hänen vammansa eivät ole hengenvaarallisia.

Poliisi uskoo vahvasti kyseessä olevan kosto porttikiellosta. Poliisin mukaan tämä on erittäin huolestuttavaa, sillä järjestyksenvalvojien pitää pystyä hoitamaan työtään ilman pelkoa kostotoimenpiteistä.

Tuopilla ja pullolla päähän

Kahdessa muussa väkivallanteossa käytettiin aseina tuoppia ja olutpulloa. Ravintolassa riidelleen mieskaksikon yhteenotto kärjistyi kahden aikaan toisen rikkoessa olutlasin kiistakumppaninsa päähän.

Uhri sai useita haavoja kasvoihinsa, muttei ollut hengenvaarassa. Poliisi sai tekijän kiinni verekseltään.

Hieman kolmen jälkeen sattui toinen samankaltainen hyökkäys. Ravintolassa viereisessä pöydässä istunut asiakas pyysi tilaa päästäkseen pois kahden riitelevän ulkomaalaismiehen ohitse. Toinen miehistä piti pyyntöä ilmeisesti kohtuuttomana ja löi sanaakaan sanomatta ulkopuolista olutpullolla kasvoihin.

Pullo ei rikkoontunut, mutta aiheutti uhrille vammoja suun seudulle. Poliisi sai tekijän kiinni. Kaikkia tapauksia tutkitaan törkeinä pahoinpitelyinä.

Julkaistu 15.7.2006 2:33:07 Turun Sanomat

---
Turkulaine